Koken, grillen of toch bakken?

Koken in de kookclub is niet alleen eten bereiden. De jongeren leren er gezonde eetgewoonten aan en sociale vaardigheden. Die hebben ze namelijk nodig om gezamenlijk een maaltijd te bereiden of die te serveren aan familie en andere genodigden.
Met AT5 Achter de schermen bij de Kookclub![]() Voor het tv programma "Lekker Bezig" van AT5 waar gezond eten & bewegen
centraal staan, is de kookclub van VvNW een middagje met de camera gevolgd. Aeymad, Damian en Mirjam spelen de hoofdrol in deze aflevering. De uitzending zal binnenkort te zien zijn op AT5. http://www.at5.nl/tv/lekker-bezig |
The Making of Vis Tajine By VvNW:
Benodigdheden:
ovenschaalverse visfilet (panga, ook lekker om panga te combineren met gepelde
garnalen) tomaten knoflook peterselie koriander paprika kruiden: olie zout peper paprikapoeder komijnpoeder tomatenpuree visbouillon
Dit is een makkelijke variant van het recept zodat het zonder intensieve
begeleiding te maken is met kinderen.
Bereiding:
We beginnen allereerst met het raspen van de tomaten en knoflook en snijden
van de paprika. Daarna moet de peterselie fijngesneden worden. De vis (en
eventueel de garnalen) moeten in een grote kom en daar moeten alle kruiden en
tomatenpuree aan toegevoegd worden. De volgorde van de kruiden maakt niet uit en
als laatst de olie om het te laten intrekken. Alles 10 minuten in een pan laten
bakken. Daarna mag de vis (met kruiden en groenten) 20 minuten in de oven.
Benodigdheden:
ovenschaal
garnalen)
Dit is een makkelijke variant van het recept zodat het zonder intensieve
begeleiding te maken is met kinderen.
Bereiding:
We beginnen allereerst met het raspen van de tomaten en knoflook en snijden
van de paprika. Daarna moet de peterselie fijngesneden worden. De vis (en
eventueel de garnalen) moeten in een grote kom en daar moeten alle kruiden en
tomatenpuree aan toegevoegd worden. De volgorde van de kruiden maakt niet uit en
als laatst de olie om het te laten intrekken. Alles 10 minuten in een pan laten
bakken. Daarna mag de vis (met kruiden en groenten) 20 minuten in de oven.
Hier klikken om te bewerken.Hier klikken om te bewerken.

Hier klikken om te bewerken.
ier klikken om te bewerken.Om je vingers er van af te likken.....

Hier klikken om te bewerken.
